INTRODUCTIE

Dr. Aart is de digitale wiskunde-herhalingslijn voor het voortgezet onderwijs, ontwikkeld door het Revius Lyceum in Doorn in samenwerking met het Freudenthal Instituut. Met Dr. Aart slijpen de leerlingen op een prettige manier op hun eigen tijd, maar met regelmaat alle wiskundige vaardigheden in.

Herhaling

Herhaling is de moeder van het studeren. Dat wisten de Romeinen al. Op het Revius Lyceum in Doorn is dat principe digitaal in het wiskundeonderwijs verankerd. Onder de naam Dr. Aart doen alle leerlingen op het Revius Lyceum Doorn tijdens hun hele schoolloopbaan aan herhaling van de stof. Dat gebeurt binnen de Digitale Wiskunde Omgeving van Numworx (DWO). Er is ook de mogelijkheid om een cijfer te koppelen aan de gemaakte herhalingsopgaven.

Het betreft dus geen verwerking van de actuele stof, maar een herhaling van het pas geleerde met een uitstapje naar vroegere opgaven. Daarnaast biedt Dr. Aart telkens een Probleem van de Week. Dit is een wiskundig probleem dat een beroep doet op het inzichtelijk vermogen. Dit leidt regelmatig tot heftige discussies voor en in de les.

Dr. Aart werkt binnen de DWO van het Freudenthal instituut.
De voordelen daarvan zijn legio.

•  De leerlingen herhalen de stof van ongeveer een half jaar geleden. Leerlingen verfrissen zo hun kennis of repareren een eventuele leerachterstand door middel van de theoriewebsite. Leerlingen kunnen komen met zeer nuttige en gerichte vragen naar de docent, zodat u eventuele leerachterstand kan repareren.
•  De docent ziet in één oogopslag of de leerling regelmatig werkt.
•  De docent heeft een instrument in handen dat doorlopend een uitspraak doet over de inzet en het niveau van de leerling.
•  De docent ziet welke opgaven nog als moeilijk gelden en hij kan op een dieper niveau zien, waar binnen de opgave veel denkfouten optreden. Daar besteedt hij in de les dan extra aandacht aan.

Theoriewebsite

De leerlingen hebben bij iedere opgave een link naar de uitgebreide en volledige theoriewebsite. Zo kunnen ze zonder tussenkomst van jou als docent uitleg krijgen en de opgave zelfstandig oplossen. Voor de leerlingen die tweetalig onderwijs volgen is de theoriewebsite ook volledig in het Engels beschikbaar.

De theoriewebsite vindt u hier:
- Nederlandstalig
- Engelstalig

De theoriewebsite is door de Koninklijke Bibliotheek uitgeroepen tot digitaal erfgoed! Daardoor is de theoriewebsite opgenomen in het webarchiveringsproject van de Koninklijke Bibliotheek.